Elina Brotherus -Reinterpretare Formala

Elina Brotherus, artist finlandez, s-a stabilit in Franta ca rezident, fara de nicio cunostinta a  limbii. Munca ei din anul 1999 a pus accentul pe exploatarea conditiei umane, in aceeasi masura in care ele erau de fapt expresia propriilor sentimente. Aceasta credea in uniformitatea launtrica a fiintei, in actiunile ei repetitive in coexistenta cu altele. Fotografiile Elinei se confrunta cu sentimentul de iubire si consecintele ei, in special absenta sau prezenta din diferitele forme recognoscibile, imaginea aferenta, ’False memories’ incadrandu-se ireprosabil.

Reinterpretarea formala a compozitiei induce privitorului aceeasi intentie pe care artista a urmarit-o in realizarea acestei imagini. Simplitatea cadrului generareaza totusi un sentiment puternic de melancolie, dorinta, memorie si ambiguitate. Incertitudinea dintre realitate sau vis se formeaza pe fondul expresiei faciale si corporale, in corelatie cu enigmaticul personaj masculin, ce isi sustine prin gestica mainii convingerea protectoare asupra femeii, dar totodata si prin ascunderea figurii acestuia.

elina

elina%20brotherus_false%20memory%201%201999_de%20la%20serie%20das%20madchen%20sprach%20von%20liebe_courtesy%20gb%20agency

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s